Centrele de Resurse și Lectura: Un pilon esențial pentru educație.

Post image

Lectura cărților pentru copii nu doar stimulează dragostea pentru citit, dar și contribuie la dezvoltarea limbajului și alfabetizării încă din primii ani de viață. Această practică esențială în educația timpurie poate deveni, de asemenea, o resursă valoroasă pentru cultivarea competențelor Socio-Emoționale, ajutând copiii să înțeleagă și să gestioneze mai bine emoțiile, relațiile și interacțiunile cu cei din jur.

Cărțile le pot arăta copiilor cum să navigheze prin experiențe pe care nu le-au avut niciodată sau în care au puțină experiență, cum ar fi mersul la medic sau venirea pe lume a unui frate sau soră. De asemenea, ele pot introduce copiii într-o varietate de emoții și le pot oferi diferite perspective asupra modurilor de ale gestiona. Unele cărți sunt scrise special pentru a aborda probleme sociale comune, dar orice carte poate fi folosită pentru a sprijini învățarea și gestionarea emoțiilor.

Pe parcursul sesiunilor de formare, în cadrul Proiectului „Centre de Resurse-Spațiu de Joc și Învățare”, cadrele didactice din instituțiile de educație timpurie sunt încurajate în explorarea strategiilor moderne de predare a lecturii, adaptate nevoilor copiilor de vârstă mică. Ne propunem să promovăm lectura interactivă și să consolidăm un mediu educațional în care cărțile devin instrumente de descoperire și învățare activă.